Treceți la conținutul principal

Scandal la varful USR - Aflam lucruri noi


Bune si scandalurile la ceva, asa mai afla si publicul lucruri interesante; nu ca multi dintre noi nu le-am fi banuit, dar acum avem confirmarea.
Pe scurt, sotul Clotildei face o postare pe Facebook in care acuza un sef de campanie ca i-ar fi subminat nevasta.
Pana aici, total neinteresant, o bataie pe putere intre gasti. De astea am tot vazul la toate partidele, USR dovedindu-se a fi, cum ne asteptam, doar o gasca de interese. Sigur, ei clamau ca sunt "altfel", dar de crezut i-or fi crezut doar naivii.

 Interesante sunt insa argumentele pe care Sergiu Moroianu le foloseste pentru a-si sustine acuzatiile.

Aflam, de exemplu, ca seful de campanie al USR a fost un domn - Matei Paun - implicat in scandalul "Panama Papers" si mai aflam ca domnul cu pricina este sustinator al politicilor lui Putin. Cuuummm? Adica e inacceptabil sa fii candidat USR la Galati daca nevasta candidatului a mai fost maritata in trecut cu un "nene" care ulerior a intrat in PSD, dar e perfect acceptabil sa pui sef de campanie un putinist implicat intr-un scandal international!!!! Asta nu incalca principiile de integritate. Lasa, e prieten cu seful mare, nu se pune!!! Colac peste pupaza, mai aflam si ca "seful mare" era la curent cu situatia, inca din vara (conform propriilor declaratii). 😒

Mai aflam si ca un alt membru "de vaza" al USR este un fost sofer al Monicăi Macovei care, la randul ei, l-a preluat de la Alina Mungiu-Pippidi unde presta aceeasi munca. Plin de manageri de top USR-ul asta, n-am ce zice.. 😲

Ce mai aflam? Pai mai aflam si ca "doamna de fier" a USR nu este decat un "vector de imagine" pentru sotul domniei sale. Ea nu e "de capul ei" prin USR, pentru ca, daca ar fi fost, ar fi protestat "direct si personal", nu ar fi protestat "papusarul", pardon, am vrut sa spun sotul. 😏

Mai aflam, deasemenea, ca USR e mare fan al Coalitiei pentru Familie si este impotriva asocierii numelui USR cu persoane care sustin drepturile comunitatii LGBT. Deci, stim de pe acum ca USR va vota in favoarea modificarii definitei familiei din constitutie. Eh, la dracu cu drepturile omului!!! USR are alte "probleme" de rezolvat in parlament, doar nu o sa se incurce in chestii minore cum ar fi restrangerea drepturilor si libertatilor, fie ele si pentru o minoritate mult hulita de bigotul roman.

Bune si scandalurile, asa aflam ca sondajele alea pompoase erau si false si platite. Platite din donatiile pe care le tot cereau USR-istii pe unde apucau.

Intre altele, postarea lui Moroianu confirma doua lucruri pe care multi le banuiau. In primul rand se confirma in clar ca PNL a fost tinta de atac predilecta a USR, nu ca nu am fi stiut asta, s-a vazut clar pe durata intregii campanii. In al doilea rand aflam (si pe asta au banuit-o unii) ca atacurile la PNL nu aveau deloc baze "ideologice" si de "integritate" ci erau generate de un mic troc mizer, specific politicii dambovitene, anume, erau facute pentru ca PNL sa dea chix in alegeri si  "niste unii" din PNL sa poata accede la functii in partid, functii la care nu ar fi avut nicio sansa daca PNL lua un scor serios in alegeri.

Sigur, acesta nu este singurul scandal din USR. Mai este unul, dar acela este generat de conflictul dintre entuziasmul unor candidati si sustinatori USR din teritoriu  si interesele "sefilor de la centru".

Christian Shuster, candidat USR Alba, a declarat că formaţiunea din care face parte nu va susţine niciodată o numire a lui Dragnea în funcţia de premier şi că, dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, ”vor fi mişcări de stradă masive din structurile USR şi din societatea civilă neafiliată politic”, Omul a fost imediat "pus la punct" de Nicusor Dan care a spus clar ca USR nu incurajeaza nicio iesire in strada. Saracul Shuster, el chiar a crezut ca intra intr-o formatiune care va lupta pentru apararea unor principii, dar principiile astea vin in conflict cu interesele celor de la "centru". Lor le convine ca PSD sa preia guvernarea si USR sa ramana in opozitie. Se stie ca se creste procentual in opozitie, unde doar stai si dai din gura, nu la guvernare unde, pe langa faptul ca trebuie sa si faci ceva, mai este si toata lumea cu ochii pe tine analizandu-ti si criticandu-ti fiecare pas. Guvernarea erodeaza si USR se fereste de munca si de erodare ca dracul de tamaie, ei nu vor sa faca ceva pentru Romania, ei vor doar pozitii si stipendii.
 
In concluzie, daca v-ati minunat de scorul urias al PSD la aceste alegeri, nu va mai minunati.

In primul rand, USR a fost interesat exclusiv de intrarea in parlament si nicidecum de accederea la guvernare, cu atat mai putin de mentinerea lui Ciolos ca premier. Din acest punct de vedere, USR s-a folosit cu nerusinare de numele lui Ciolos doar ca sa adune capital de simpatie din partea electoratului si sa faca scor electoral, fara sa aiba o singura clipa intentia de a participa la guvernare, taiand astfel orice sansa a lui Ciolos de a ajunge premier.

In al doilea rand,  bisericile si bisericutele din PNL au subminat intentionat campania electorala pentru a-si potenta sansele de accedere la niste posturi de conducere a PNL la viitorul congres lasand doar niste "fraieri" de buna credinta si  care nu voiau nici functii nici putere ulterioara sa se zbata singuri in campanie, facand, de capul lor, eforturi disperate ca sa-l scoata pe Ciolos premier.

Si uite asa, Romania a ajuns pe marginea prapastiei si cu mari sanse de a avea un premier penal si cu toate sansele de a se organiza o tentativa de demitere a lui Iohannis, ultimul om din Romania care mai poate sta in calea tavalugului de interese si coruptie care populeaza noul parlament inca neinstalat

Comentarii

  1. Eu cred si ca Nicusor Dan se scarma in nas cand era mic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata si desteapta te crezi madam Dana Voicu , tragi concluzii de rade si catelul meu de tine ... si uite asa a ajuns Romania pe marginea prapastiei ...pentru ca exista oameni ca tine , care habar n-au de ce scriu ...si nu numai ca nu au habar dar nici macar nu Judecata ...Ti as lua fiecare fraza si ti-as comenta-o , ca sa vezi ce prostii scrii !
    Auzi tu "Guvernarea erodeaza si USR se fereste de munca si de erodare ca dracul de tamaie" ...ai ideie stimata VOICU ...cand s-a infiintat USR ..de vorbesti de erodare , guvernare ... stii cat s-a muncit in aceste 5 luni ...crezi ca cineva din USR s-a gandit la guvernare ..de fapt la ce fel de guvernare ..TI S-A ERODAT CREIERUL TIE in incercarea de a concepe alte si alte scenarii fanteziste...Macar te-au platit ? pt cat ti-ai erodat ce ? ca doar creierul nu se vede ca l-ai folosit !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Interesul SUA este sa ramana in Acordul de la Paris

"Iar am avut dreptate" Comunitatea internationala incearca, pana in ultima clipa sa-l convinga pe Trump ca interesele americane sunt cel mai bine servite daca SUA ramane parte a Acordului de Mediu de la Paris Dupa ce Merkel s-a intalnit cu liderul indian care a declarat ca ramane atasat Acordului de la Paris si ca UE este noul lider mondial si dupa ce Donald Tusk a avut un summit cu chinezii care au declarat acelasi lucru, prededintele Comisiei Europene face un ultim apel catre Donald Trump. Juncker tocmai a declarat: "Sunt un suporter al transatlantismului, dar, daca in orele sau zilele urmatoare, presedintele american declara ca se va retrage din acordul de mediu, este de datoria Europei sa spuna ca 'nu merge asa'! NU este vorba doar de viitorul europenilor, inainte de toate, este vorba de viitorul oamenilor de pretutindeni. 83 de tari risca sa dispara de pe harta din cauza ridicarii nivelului apelor daca nu incepem sa ne ocupam de problema ACUM si sa in

Bucuresteni, sa va traiasca viceprimarul!!!

Nu.. nu a dat damblaua in mine si nici n-am luat virusi de pe net. Acesta este un instantaneu cu viitorul vice-primar al capitalei.. Da.. ati citit bine.. viceprimalul Bucurestiului, capitala Romaniei, Europa, Terra anul de gratie 2016!!! Propunerea apartine, evident, lui TARICEANU. Domnul din imagine este finul sau si Calin Popescu Tariceanu negociaza intens pentru a-i asigura un post de viceprimar.  Domnul suprins in posturi atat de inocente in aceasta imagine se numeste Tudy Ionescu.  Ce-l recomanda pentru a conduce destinele capitalei alaturi de celebra, nemaipomenita, educata, detinatarea a milioane de doctorate si mult-experimentata in administratie publica - doamna Gabriela Firea? Vaii see poateeeee???? Cum nu-l stiti pe Tudy???? Incultilor!!!!  Domnul  e celebru si cu un CV de-a dreptul impresionant, a fost amantul Oanei Zavoranu pe cand aceasta era casatorita cu Pepe. Dealtfel imaginea dragalasa de mai sus este parte dintr-un filmulet trimis de vi

Inundatii si asumarea democratiei

Pe britanici ploaia si inundatiile nu ii opresc de a se prezenta masiv la vot Fara indoiala, cateva sute de ani de evolutie democratica isi pun amprenta asupra unei societati. Englezii STIU ca viitorul Marii Britanii depinde de votul lor. Ca atare se prezinta masiv la votul pentru referendumul care va decide daca Marea Britanie va ramane sau nu in UE.  Ce daca nu e duminica si majoritatea sunt la munca, ce daca ploua cu galeata, ce daca unii dintre ei au casele inundate, englezul azi e chemat la vot si se duce pentru ca ii pasa, pentru ca stie ca AZI vocea lui conteaza. Multi si-au lasat casele inundate si au plecat la vot.  In Kingston, o rupere de nori de doar 10 minute a produs inundatii asa de mari incat autoritatile au fost obligate sa inchida doua sectii de votare si englezii din zona, cu casele inundate, s-au grabit spre alte sectii de vot inainte de a-si scoate apa din case. N-au injurat, n-au protestat ca nu vine premierul si presedintele (in cazul lor regina ;) )