Treceți la conținutul principal

Summit-ul NATO si cucuvelele dambovitene

Nici nu incepuse bine summitul NATO si deja la Bucuresti, Rio del Dambovita se umplea de "zoaie preventive" si vaicareli gen "haoleo muicaaaaaa iar ne vandura americanii la rusiiii, muicaaa!!"

Analisti mai mari sau mai mici de intreceau in a ne informa din "surse sigure" ca  "Romania e iar lasata pe dinafara" si altele asemenea.

Intre ei, cel mai zgomotos, evident, Basescu, care inca nu si-a dat seama ca nu-l mai asculta nimeni si a devenit un fel de bufon national, sau poate isi da seama dar ii place atat de mult sa se auda vorbind incat nu-l mai intereseaza ce parere are publicul despre vorbaria sa.. Socant este, totusi, faptul ca inca mai are adepti in media, desi nu cred ca mai are cine stie ce resurse ca sa-i finanteze.

De exemplu, Evenimentul Zilei, s-a apucat sa publice INAINTE de finalizarea intalnirilor de la Varsovia ca: "Avertismentul fostului președinte Băsescu s-a confirmat: România nu a obținut mai nimic la Summit"

Chiar asa sa fie? Ia sa vedem ce a obtinut si ce nu a obtinut Romania  la acest summit, La categoria OBTINUT trecem:

1 -  Infiinţarea unei brigăzi multinaţionale în România, sub comandă românească. Pentru cine nu stie, in terminologia NATO o brigada e formata in medie din 4 batalioane, adica Romania obtine o prezenta militara EGALA cu cea primita de TOATE Tarile Baltice plus Polonia, la un loc. Ele au primit fiecare cate un batalion pe baza rotationala conduse dupa cum urmeaza: Cel din Letonia va fi condus de canadieni, Germanii il vor conduce pe cel din Lituania, englezii pe cel din Estonia si americanii e cel din Polonia. Romania este singura tara unde alianta a avut incredere in armata nationala. Vai ce insucces urias, dupa ce ca in Romania va fi "doar" o amarata de brigada (adica 4 batalioane), astia de la NATO, "lasa Romania pe dinafara" si o pun la comanda acestei brigazi. E rau de tot, rau de nu se mai poate (sic!)

2 - Integrarea facilităţii de la Deveselu în sistemul NATO asta inseamna ca scutul devine element integrat esential in sistemul de aparare european. Mai in clar, navele americane din Spania radarul din Turcia si interceptorul de la Deveselu vor functiona integrat sub comanda NATO. Schimbarea de "jurisdictie mai insemana, printe altele si ca orice investitie ulterioara nu va mai fi suportata doar de Romania si SUA

3 -  Recunoasterea spatiului cibernetic ca domeniu operational. Initiativa de introducere a "cyberspace-ului" ca element prioritar in razboiul neconventional modern a apartinut Romaniei, mai exact SRI-ului care coordoneaza si "proiectul pilot" de protectie in Ucraina. Dupa acest summit NATO se va preocupa si de protectia informatica cu o noua structura numita "cyber defence". Puah, dar cu asta Romania a ratat in stil mare de tot, nu-i asa? (sic!)

4 - Recunoasterea regiunii Mării Negre ca element central ale securităţii euro-atlantice si consolidarea prezenţei aeriene şi maritime NATO în Marea Neagră,adica FLOTA NATO LA MAREA NEAGRA!!!!!! Spre deosebire de Romania, flancul nordic, adica Tarile Baltice si Polonia nu au decat prezenta terestra,  (Cum era povestea aia ca NU se va face flota in Marea Neagra???)

5 - Crearea unei Iniţiative de Instruire Intensificată, centru de training pentru Romania si Bulgaria (CJET) similar iniţiativei care vizează Polonia şi ţările baltice.

6 - Cresterea fortei de reactie rapide NATO la 40.000 de militari concomitent cu scaderea timpului de reactie ca cateva zile.

7 - Cresterea implicarii NATO in conflictul Ucraina, ceea ce este esential pentru Romania

8 - Initierea unei evaluări politico-militare a situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre şi a implicaţiilor sale pentru NATO, la propunerea Romaniei, Este pentru prima dată când se adoptă un astfel de document privind Marea Neagră, care prevede expres un proces regulat de evaluare politico-militară a mediului de securitate din regiune. Această analiză este baza pe care vor fi luate măsuri, în continuare de către NATO

9 - Includerea Moldovei in declaratia de sprijin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a partenerilor estici, "(Moldova, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan), precum şi obtinerea de sprijin concret pentru consolidarea capacităţii de apărare a Moldovei în contextul actual de securitate.

10 - Includerea, pentru prima oară într-o Declarație finală a unui Summit NATO, ca urmare a demersurilor României, a unui paragraf distinct privind Republica Moldova.

Toate acesta sunt in plus, peste Comandamentul Multinaţional la nivel de Divizie Sud-Est al NATO care are sediul la Bucuresti si care a devenit complet operational la 1 iulie a.c. si peste faptul ca  SUA au anunțat o consistentă participare la exerciții pe teritoriul României, începând cu 2017. De asemenea, Turcia va participa la exerciții pe teritoriul României cu efective de nivelul unei brigăzi. De amintit si ca prezenţa americană de la Deveselu este singura prezenţă operaţională permanentă de pe tot Flancul Estic!!!

Draga Base, noi intelegem si ca esti nevorbit, si ca-ti place nespus de mult sa te auzi vorbind si ca Iohannis e mai "mutulica" asa si ca nu va putea si nici nu va dori sa se aseze la nivelul tau si sa-ti dea replici pe televiziuni, dar, las-o mai moale cu predictiile si avertismentele ca o dai rau de tot cu oistea in gard

Asteptam cucuvelele sa ne spuna ele ce nu a obtinut Romania din ce si-a propus si ce ar fi trebuit sa mai ceara si n-a cerut si de aceea n-a obtinut













Comentarii

  1. astia sant complet NEBUNI ,,,, ATI UITAT ASA REPEDE CUM NENOROCITII DE AMERICANI A DAT DOUA BOMBE ATOMICE LA JAPONAZI ???? PAI TOT ASA PUTIN DACA SE SUPARA NE DOUA SCALTOACE ATOMICE DE SANTEM TERMINATI PENTRU TOTDEAUNA IAR AMERICANII SANT PE ALT CONTINENT SI I DOARE EXACT IN CUR !!! CE DUMNEZEU AM INEBUNIT CU TOTI INCLUSIV MASS MEDIA !!

    RăspundețiȘtergere
  2. astia sant complet NEBUNI ,,,, ATI UITAT ASA REPEDE CUM NENOROCITII DE AMERICANI A DAT DOUA BOMBE ATOMICE LA JAPONAZI ???? PAI TOT ASA PUTIN DACA SE SUPARA NE DOUA SCALTOACE ATOMICE DE SANTEM TERMINATI PENTRU TOTDEAUNA IAR AMERICANII SANT PE ALT CONTINENT SI I DOARE EXACT IN CUR !!! CE DUMNEZEU AM INEBUNIT CU TOTI INCLUSIV MASS MEDIA !!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Interesul SUA este sa ramana in Acordul de la Paris

"Iar am avut dreptate" Comunitatea internationala incearca, pana in ultima clipa sa-l convinga pe Trump ca interesele americane sunt cel mai bine servite daca SUA ramane parte a Acordului de Mediu de la Paris Dupa ce Merkel s-a intalnit cu liderul indian care a declarat ca ramane atasat Acordului de la Paris si ca UE este noul lider mondial si dupa ce Donald Tusk a avut un summit cu chinezii care au declarat acelasi lucru, prededintele Comisiei Europene face un ultim apel catre Donald Trump. Juncker tocmai a declarat: "Sunt un suporter al transatlantismului, dar, daca in orele sau zilele urmatoare, presedintele american declara ca se va retrage din acordul de mediu, este de datoria Europei sa spuna ca 'nu merge asa'! NU este vorba doar de viitorul europenilor, inainte de toate, este vorba de viitorul oamenilor de pretutindeni. 83 de tari risca sa dispara de pe harta din cauza ridicarii nivelului apelor daca nu incepem sa ne ocupam de problema ACUM si sa in

Bucuresteni, sa va traiasca viceprimarul!!!

Nu.. nu a dat damblaua in mine si nici n-am luat virusi de pe net. Acesta este un instantaneu cu viitorul vice-primar al capitalei.. Da.. ati citit bine.. viceprimalul Bucurestiului, capitala Romaniei, Europa, Terra anul de gratie 2016!!! Propunerea apartine, evident, lui TARICEANU. Domnul din imagine este finul sau si Calin Popescu Tariceanu negociaza intens pentru a-i asigura un post de viceprimar.  Domnul suprins in posturi atat de inocente in aceasta imagine se numeste Tudy Ionescu.  Ce-l recomanda pentru a conduce destinele capitalei alaturi de celebra, nemaipomenita, educata, detinatarea a milioane de doctorate si mult-experimentata in administratie publica - doamna Gabriela Firea? Vaii see poateeeee???? Cum nu-l stiti pe Tudy???? Incultilor!!!!  Domnul  e celebru si cu un CV de-a dreptul impresionant, a fost amantul Oanei Zavoranu pe cand aceasta era casatorita cu Pepe. Dealtfel imaginea dragalasa de mai sus este parte dintr-un filmulet trimis de vi

Inundatii si asumarea democratiei

Pe britanici ploaia si inundatiile nu ii opresc de a se prezenta masiv la vot Fara indoiala, cateva sute de ani de evolutie democratica isi pun amprenta asupra unei societati. Englezii STIU ca viitorul Marii Britanii depinde de votul lor. Ca atare se prezinta masiv la votul pentru referendumul care va decide daca Marea Britanie va ramane sau nu in UE.  Ce daca nu e duminica si majoritatea sunt la munca, ce daca ploua cu galeata, ce daca unii dintre ei au casele inundate, englezul azi e chemat la vot si se duce pentru ca ii pasa, pentru ca stie ca AZI vocea lui conteaza. Multi si-au lasat casele inundate si au plecat la vot.  In Kingston, o rupere de nori de doar 10 minute a produs inundatii asa de mari incat autoritatile au fost obligate sa inchida doua sectii de votare si englezii din zona, cu casele inundate, s-au grabit spre alte sectii de vot inainte de a-si scoate apa din case. N-au injurat, n-au protestat ca nu vine premierul si presedintele (in cazul lor regina ;) )