Treceți la conținutul principal

BREXIT- Ce ţeapa au luat englezii cu votului antisistem. Lecţii dure pentru romani.

Weekend englezesc sau cat costa populismul. Huliganizarea marii Britanii


O radiografie a evenimentelor care aproape au daramat lumea si din care romanii au multe de invatat, ca sa nu repete si ei greselile englezilor. 

"Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic" 

Si a fost BREXIT, si au votat englezii intr-o veselie si intr-o prostie greu de imaginat chiar si pentru o tara fara cine stie ce vechime intr-ale democratiei, ca Romania. 

Am avut un weekend 100% englezesc, m-am informat si am "asistat" la derularea evenimentelor pas cu pas, la intensitatea cu care au trait britanicii evenimentele, ca sa va spun voua cum a fost, ce-am aflat si ce sa NU facem ca natiune NICIODATA.  

Ce s-a intamplat si cum s-a ajuns la acest rezultat pe care NU si l-au dorit nici macar englezii? Raspunsul e simplu - neatentie, populism, superficialitate, exhibtionism popular, politicieni fara scrupule ahtiati dupa putere

La originea dezastrului cu care se confrunta acum Marea Britanie, se afla 3 politicieni idioti si populisti plus o parte din media britanica, de scandal, interesata exclusiv de audienta si deloc de realitatea informatiilor publicate, marea lor majoritate detinute de mogulul media Rupert Murdoch, despre al carui nume celebrul saptamanal Newsweek spunea, pe buna dreptate, ca este sinonim cu lipsa de etica in jurnalism. 

Primul este Nigel Farage, obscur europarlamentar englez al unui partid minuscul cu puternica retorica extremista, xenofoba, anti-europeana si extrem de anti-romaneasca. Un fel de echivalent britanic al lui Vadim Tudor.
Exact pe asta s-a gasit Gadea de la Antena 3 sa-l faca vedeta nationala in Romania prin 2012 cand UE n-a executat intocmai si la timp ce a vrut Felix Varanul in timpul referendumului de suspendare al lui Basescu. 

Nu stie nimeni cu exactitate cat de nationalist este cu adevarat Farage, probabil nu foarte mult avand in vedere ca are nevasta nemtoaica. Anti-european  de-adevaratelea, cu siguranta nu este, pentru ca ii plac tare banii pe care-i incaseaza lunar ca europarlamentar chiar daca nu prea da pe la munca. Nu va mirati, au si englezii chiulangii lor, doar nu credeati ca Romania detine monopolul pe asa ceva?

Disperat sa castige notorietate si putere politica. intr-o tara care este, pana la urma, leaganul democratiei moderne si al "corectitudinii politice", Farage a gasit o "nisa" neacoperita de establishmentul politic traditional britanic, extremistii, xenofobii si nationalistii nostalgici dupa "maretia" defunctului Imperiu Britanic. 

A gasit nisa asta de piata pe care a exploatat-o fara niciun fel de scrupul. Si-a aliment electoratul cu minciuni hidoase si pericole inventate despre care a stiut sa vorbeasca cu emfaza neoprindu-se de la nicio marsavie declarativa posibila. Talentul sau de propagandist populist gretos poate fi comparat si egalat doar de talentele fostului nostru presedinte Basescu. 

Cu aceasta retorica populista si extremista, Farage a castigat in 2014 un nou loc de europarlamentar. La alegerile generale din anul urmator, partidul sau UKIP n-a fost in stare sa castige decat un singur loc in camera comunelor. Farage insusi n-a fost capabil sa castige, dar, a reusit sa adune, la nivel national, un procent suficient de mare ca sa devina semnificativ pe "piata politica" britanica. 

Cum spuneam, in spatele succesului lui Farage se afla mogulul media Murdoch, proprietar de tabloide de scandal judecate si condamnate pentru practici ilegale, ascultari de telefoane si santaje, echivalentul englez al lui Voiculescu al carui trust media este si el condamnat pentru practici ilegale si santaj.

Ziarele sale au participat activ la cresterea uriasa de populariate a lui Farage si a ideologiei extremiste promovata de partidul sau, UKIP, prin publicarea obsesiva a tot felul de informatii alarmiste, evident false, despre "pericolul invaziei" estice. 

Cred ca nu ati uitat campania furibunda declansata de presa fidela lui Farage la sfarsitul lui 2013 impotriva romanilor care urmau sa "invadeze" Anglia inca din prima zi a lui 2014 cand piata muncii urma sa se liberalizeze, in sfarsit si pentru romani si bulgari. Va mai amintiti valul de informatii scandalos de false care s-au publicat atunci, chestii de genul ca nu mai sunt locuri la avioanele care vin din Romania si nici la autobuze, ca un bilet a ajuns sa coste si 3000 de lire britanice, ca milioane de romani si bulgari vor ateriza in Albion in ianuarie 2014? 

Daca va mai aduceti aminte, in prima zi a anului 2014, avionul de Romania care urma sa aterizeze pe Luton  a fost asteptat de toate televiziunile si media britanica in frunte cu un parlamentar laburist, dusman cu Farage, care era acolo sa "intampine" invazia. Asa s-a nascut povestea "invadatorului roman", la SINGULAR, pentru ca din avionul doar pe jumate plin, a coborat o singura persoana care venea in UK pentru prima data. Un tip cu 8 clase, care o rupea binisor pe englezeste si care deja avea de lucru la o spalatorie de masini. 

Desi, inca de pe atunci, era evident ca UKIP si trusturile media din spatele sau spun doar munciuni usor demontabile, acest lucru nu l-au oprit pe Farage sa continue propaganda nerusinat de mincinoasa si nici pe englezi sa continue sa-i creada retorica in numar din ce in ce mai mare. 

Ajungem astfel la politicianu numarul 2 - David Cameron - si el "copil de suflet" al aceluiasi mogul media Rupert Murdoch, echivalentul romanesc al lui Victor Ponta, adica tot populist dar mai subtil si mai "cu staif" dar la fel de vorace ca si mult mai grobianul sau coleg de politica, susnumitul Farage. Premier si sef al Partidului Conservator, Cameron se confrunta, la alegerile din 2015, cu o evidenta scadere de popularitate datorita masurilor dezastruoase, sau mai bine zis lipsei de masuri care sa rezolve problemele presante ale englezilor mai ales in domeniul sanatatii (suna cunoscut?). 

Ca sa-si asigure victoria la alegeri, la indemnul si cu sprijinul lui Murdoch (tot cam cum a facut si Ponta in 2014), Cameron a apelat la aceeasi politica populista, anti-imigratie, promovata de Farage, mai moderata, e drept. Asa ca s-a apucat sa promita ca daca va fi reales, va organiza referendum ca sa spuna ei "englejii" daca mai vor imigranti care sa le "le fure slujbele" sau nu. Si cum, pe reteta consacrata si la noi, tot raul vine de la Bruxelles, a dat si el vina pe UE ca UE oricum nu candida deci nu avea cum sa raspunda la acuzatii.

Asa a reusit Cameron sa-si asigure o majoritate subtire, dar suficienta pentru inca un nou mandat. In Romania, Ponta nu a avut aceeasi performanta. din cauza diasporei care a influentat decisiv votul, nu atat prin numar cat prin influentarea familiilor ramase in tara. Din pacate britaniciilor din strainatate le este foarte greu sa voteze, mai mult, cei plecati de peste 10 ani isi pierd dreptul de vot. iata ce importanta e diaspora si cum poate ea proteja o tara chiar daca e departe!!!

Asa s-a pornit tavalugul. Farage si Cameron au inceput sa se intreaca in declaratii populiste, anti-imigratie si anti-europene. Scopul lui Farage era sa acceada la putere, al lui Cameron sa se mentina la putere si sa capete mai multa influenta in interiroul UE folosind ca arma se santaj referendumul de iesire din UE. 

Pe acest fundament, UK a demarat o serie de negocieri cu UE incercand sa forteze tratatele de baza, sa pastreze beneficiile de membru UE dar sa "scape" de obligatiile aferente acestei calitati. Subiectul numarul 1 in discutie - limitarea libertatii de miscare a celorlati europeni. Pe firmament, din nou, calul de bataie al britanicilor, Romania si romanii pe care englezii voiau sa-i "taie" de la drepturi din nou. 

Din pacate lui Cameron nu i-a iesit pasienta. Liderii europeni l-au trimis sa se inteleaga "direct si bilateral" cu Iohannis, dar acesta s-a tinut tare si n-a cedat presiunilor, declarand scurt plat si nemteste ca romanii sunt cetateni europeni cu drepturi depline si Cameron, poate sa puna pe masa discutiilor cam orice subiect de negociere mai putin asta care nu se discuta nici acum nici alta data. PUNCT!!
Desigur, romanii n-au bagat de seama ce face Iohannis, de fapt, si au continuat sa-l injure cu aceeasi pasiune ca si pana atunci. 

Cu chiu cu vai negocierile dintre UK si UE s-au incheiat in februarie 2016, Cameron s-a declarat multumit si s-a laudat ca el, de acum, din anti-european devine brusc si peste noapte un foarte neconvingator pro-european.

 Din pacate, desi rezultatul negocierilor a fost, in termeni economici vorbind, foarte bun pentru britanici, el nu a raspuns cerintelor lansate de propaganda extremist-xenofoba care era si inca este insetata de sange de migrant. 

Ca urmare, nebunia a mers si mai departe. Intr-o miscare de o inabilitate politica infioratoare, Cameron a fixat data referendumului in 2016 si nu in 2017 asa cum se zvonea intial. 

Pe acest val de nebunie, alienare si idiosincrazie se urca al treilea politician - Boris Johnson, primarul Londrei - alt populist oportunist din categoria Basescu, adica genul care se aseaza in fruntea unei demonstratii desi nu a contribuit cu nimic la adunarea participantilor la miting si n-a scos un cent din buzunar pentru plata fraierilor care se topesc de caldura in piata.

Boris Johnson e cunoscut publicului roman, si admirat la maxim de facebucistii tembeli autoproclamati anti-sistem pentru o poza "incognoto" care-l arata pe primar cum merge el "modestul" cu metroul la servici. Fraierii romani nu s-au obosit o clipa sa afle ca poza aia face parte de fapt din strategia de pubicitate electorala a lui Boris care in acel moment se afla in campanie pentru inca un mandat la primaria Meropolei engleze. In realitate, Johnson este extrem de bogat si absolvent al acelorasi scoli ca si David Cameron, scoli rezervate doar elitei foarte bogate din Marea Britanie. 

Mare admirator al prezumtivului candidat republican la presedintia SUA - Donald Trump - cei doi probabil avand acelasi frizer, altfel nu se explica cum de "impartasesc" aceeasi infioratoare "coafura", Boris a crezut ca o campanie anti-sistem, pe modelul Donald, o sa-i asigure succesul la primarie. Asa ca s-a asezat in fruntea miscarii nationalist-extremiste injurand cu patos "raul suprem", adica Uniunea Europeana, migrantii si musulmanii. In definitiv, dupa criza refugiatilor si atacurile teroriste de la Paris si Bruxelles nimic nu poate fi "mai la moda" decat sa-i urasti pe musulmani, nu?

Ca sa dam un exemplu mai aproiat noua, campania lui Johnson a semanat cu cea a lui Nicusor Dan pentru Bucuresti, adica o campanie care nu a spus nimic constructiv, fara o strategie reala care sa se adreseze problemelor reale ale orasului, cu toate mesajele orientate anti-ceilalti si, mai ales, anti-partide.

N-a fost sa fie, londonezii mandri de cosmopolitismul orasului lor, deviza lor fiind: "la Londra gasesti de toate si din toti", au votat, in ciuda propagandei islamofobice, pe Sadiq Khan, un laburist care a devenit primul primar musulman si "ne-alb" al unei capitale europene din istorie. Eh, ei la Londra au avut pe cine alege, la Bucuresti, campania lui Nicusor Dan a pus capitala in mainile unei ţoape. Era de asteptat, dealtfel, Nicusor Dan si gasca sa sunt produsul exclusiv al PSD, lucru evident dealtfel si care nu mai poate fi negat de "tinerii frumosi si liberi" sustinatori infocati ai USB, care,sper ca s-au cam lamurit cum sta treaba cu anti-sistemul dupa ce Clotilde a votat cot la cot cu PSD la sectorul 1. 

Dar, sa ne intoarcem la dezastrul britanic.Cum nu i-a reusit cu primaria, Boris a pus ochii pe pozitia de premier, el fiind din acelasi partid cu Cameron, conservator. Asa ca s-a asezat si mai temeinic in fruntea campaniei de brexit (adica de iesire a UK din UE) mintind vartos, promitand orice, neoprindu-se de la ABSOLUT NIMIC in alienarea unei populatii mai preocupata de berea de la barul din colţ decat de studiile si declaratiile expertilor din campania pro-EU care n-au incetat sa arate consecintele dezastruoase ale iesirii din UE. 

Boris a inventat o gaselnita care sa raspunda aparent cerintelor publice: "cotizatia britanicilor catre UE va merge la NHS- sistemul se sanatate si la 5 minute dupa vot o sa zboare toti migrantii din tara" Fraierii au pus botul. Dealtfel si ma noi pusesera unii botul la faza cu "demisia in 5 minute". Phii ce l-au mai iubit unii pe Basel atunci, cum l-au mai idolatrizat pentru demnitatea sa prezidentiala. Dupa aceea, cand se agata de orice virgula ca sa ramana la putere, niciun idolatru care-i admirase demnitatea "demisiei in 5 minute" n-a avut decenta sa-l sanctioneze ca nu se tine de cuvant.  

Revenind la Brexit. Degeaba a incercat aripa pro sa explice ca intr-o Anglie post-brexit nu o sa fie de ajuns nici mama cotizatiei, ca sa compenseze pierderile cauzate de caderea monedei nationale, de schimbarea de statut a tarii, de restrictionarea acesului la una dintre cele mai mari piete ale lumii. Nimeni nu era dispus sa asculte. Boris a declarat sus si tare ca astea sun minciuni ca sa bage frica in britanici si sa-i impiedice "sa-si ia tara inapoi" (suna cunoscut?). 

Realitatea este ca nicunul dintre acesti politicieni care au declansat, promovat si intretinut miscarea BREXIT n-au vrut cu adevarat iesirea Marii Britanii din blocul comunitar. Niciunul nu a fost niciodata sincer in dorinta de a avea o Anglie "independenta si suverana" asa cum declarau. De aia isi si permiteau sa promita orice, fara acoperire, pentru ca, de fapt nu doreau sa gastige, si ca atare nu si-au asumat niciodata responsabilitatile unui potential castigator, de aia nici nu s-au obosit sa aiba un program post-brexit. 

Tot ce au dorit acesti politicieni a fost sa castige capital politic si sa acceada la functii in interiorul tarii. Si pentru ambitiile lor politice nu doar ca au nenorocit o tara exceptionala, dar au zguduit o lume. 

Asa se intampla cand populatia uita de logica, isi pierde ratiunea si apleaca urechea la promisiunile nebunilor, asculta vorbe frumoase si discursuri inflacarate despre patriotism, independenta, autodeterminare, control, produse autentic britanice si altele asemenea fara a se intreaba o singura secunda si mai ales fara a-i intreba macar o singura data pe promotorii acestei retorici, cum, la modul practic, vor proceda  pentru a pune in practica promisiunile. 

Tabara anti era sigura ca o sa piarda la diferenta mica de tabara pro, adica isi vor asigura o infrangere echivalenta cu o victorie pentru ca exploatand si manipuland in continuare frustrarile unei parti a populatiei si-ar fi asigurat victorii de necontestat in bataliile pentru posturi grase in parlament si executiv. 

Ce n-au calculat brexit-erii a fost volumul votului anti-sistem, de sanctionare a guvernului propriu. Desi nu foarte mare, doar cateva procente, a fost suficient ca sa rastoarne balanta. 

La scurt timp dupa inchiderea urnelor, Nigel Farage, unul dintre liderii brexit arecunoscut infrangerea taberei sale spunand ca se pare ca tabara pro a castigat. Britanicii au mers la culcare, multumiti ca si-au exercitat dreprurile democratice si fericiti ca nu se va schimba nimic. Au patit insa la fel ca romanii in 2009 cand au mers la culcare cu Geoana ca presedinte si s-au trezit cu Basescu. 

Cand s-au trezit a doua zi dimineata si au aflat ca a castigat tabara brexit, intreaga natiune a intrat in soc, cu o singura intrebare pe buze: Si acum incotro?

Evident, toata lumea s-a intors catre liderii brexit care insa au declarat cu o candoare demna de o cauza mai buna ca habar nu au, ca ei, de fapt nu au niciun plan real de iesire a UK din U si ca, de fapt nici banii aia promisi pentru sistemul de sanatate nu prea au cum sa ajunga la sistemul de sanatate, ca ei nu au cum sa-i aloce, si ca de fapt si cu migratia nu e chiar asa cum au zis, ca, de fapt, daca vor sa o opreasca, asta inseamna ca nu pot sa aiba un acord preferential cu UE, ca de fapt, Norvegia cu care se comparasera atat de mult in campanie nu doar ca accepta libertatea de miscare pe teritoriul ei dar chiar plateste la UE, pentru accesul la piata unica MAI MULT decat platea UK ca membru. 

Si uite asa TOATE promisiunile frumoase despre o Anglie puternica si independenta  pe care liderii europeni o sa o roage in genunchi sa semneze tratate comerciale pe care UK le va sema in ce termeni vrea ea si care vor umili UE au disparut ca roua de pe frunze dimineata. 

Mai mult, intr-un sadism infiorator, tabloidele care sustinusera iesire din UE au inceput toate, ca la comanda, sa publice ce pierderi vor avea britanicii de pe urma iesirii din UE: cum e posibil sa le trebuiasca viza ca sa mearga la casa de vacanta din Franta sau Spania, cum animalele de companie pe care inainte le puteau cara dupa ei cum doreau vor trebui sa ramana in carantina la granitele UE, cum telefonul o sa coste mai mult, biletele de avion vor fi mai scumpe, ca sa nu mai lungim, au confirmat punct cu cpunct absolut tot ce spusese tabara pro ca se va intampla. Mai mult iesirea nu garanteaza deloc blocarea migratiei, asa ca tot vor avea straini care sa le ia slujbele!!!!!!!!

Cand au vazut votantii brexit ce-i asteapta, au trecut imediat de la extaz la agonie, realizand cam ce si-au facut cu mana lor. Asa ca peste Anglia s-a asternut tacerea. O tacere stupefiata din toate partile. Votantii pro erau deja tacuti, dar revelatia despre ce ii asteapta i-a linistit imediat si pe majoritatea votantilor anti. 

Cei ma socati au fost cei care votasera anti la modul demonstrativ, ca protest impotriva establishmentului crezand ca votul lor conteaza ca o palma peste fata establishmenului politic traditional, nedorindu-si nici macar o clipa ca Anglia sa plece din UE.
Majoritatea dintre acesti votanti erau tineri, relativ educati, si care nu isi dorisera nicio clipa sa piarda avantajele oferite de calitatea de cetatean UE, calitate de care, de altfel faceau uz din plin. Am citit declaratii socante ale unor astfel de votanti care acum isi dau cu pumnii in cap ca au luat votul in deradere votand EFECTIV "la mishto".

Asta, dragii mei ar trebui sa fie cea mai importanta lectie pentru electoratul roman:

  •  NU vota iresponsabil! 
  • NU folosi votul pentru "a da lectii" sau o palma cuiva! FOLOSESTE votul tau cu responsabilitate pentru a-ti spune clar parerea despre problema supusa votului
  • daca te apuci sa te joci cu votul, s-ar putea sa ajungi ca englezii, afara de la masa elitelor mondiale! 

Evident ca in cateva ore de la declararea castigatorilor, una dupa alta, TOATE predictiile taberei pro au inceput sa se "intample" chiar mai repede decat se astepta oricine.
  • lira a cazut la cel mai jos nivel din 1985, Banca Angliei a folosit un volum masiv de resurse pentru a o impiedica sa se prabuseasca total 
  • euro n-a cazut la fel de dramatic ca lira pentru ca blocul comunitar are mai multe resurse sa-l sustina
  • firme mari au anuntat plecarea ceea ce a condus si mai mult la prabusirea pietei britanice
  • economia britanica a fost degradata de toate agentiile de rating de la stabil pozitiv la negativ
  • liderii europeni au anuntat ca orice acord anteriro privind avantaje speciale pentru UK inceteaza
  • SUA a anuntat ca nu vede niciun motiv de graba in stabilirea de relatii comerciale bilaterle cu UK, 
  • la fel su facut si statele mari din Commonwealth, care au spus ca lor le convine sa discute intai cu blocul comunitar inainte de a face cea mai mica miscare in directia Angliei si despre care, multi englezi au aflat cu surprindere ca, de fapt, nu au o mare iubire pentru "batrana insula" pe care o percep mai degraba ca pe un vechi opresor decat ca pe un partener drag pe care si-l doresc cu nerabdare. 
  • Scotia, Irlanda si Tara Galilor, au anuntat ca intentioneaza sa demareze referendumuri de independenta si sa ramana in UE, iar de aceasta data UE n-a mai fost impotriva
  • Londra a pornit o petitie care a adunat mii de semnaturi in cateva ore de la lansare prin care se cere primarului Sadiq Khan sa demareze un referendum de separare a orasului de Marea Britanie si de formare a unei uniuni cu Scotia ca sa ramana in UE
  • orase care au votat masiv pentri brexit si care beneficiau de finantari europene importante au inceput sa scrie scrisori furioase cerand ca guvernul sa acopere imediat fondurile pierdute
Una peste alta, toate sperantele si otimismul brexit s-au prabusit in mai putin de 48 de ore de la anuntarea rezultatului. 

Anglia e acum o natiune nauca de oameni care cauta sa-si prezerve cat pot si cum pot macar o parte din drepturile pe care le aveau ca cetateni europeni. Cea mai discutata tema in UK este acum, ce modalitati pot exista pentru ca oamenii sa-si poata pastra cetatenia europeana. Se cauta cu febrilitate tari europene care le-ar putea acorda cetatenie.

Aici ar trebui, dragi romani, sa priviti atenti la socul britanicilor cand realizeaza cam cat au de pierdut prin iesirea din UE si cum cauta cu disperare sa-si prezerve drepturile de cetateni europeni. Poate asa o sa va ganditi de doua ori inainte de a mai injura pe banda rulanta apartenenta Romaniei la UE si inainte de a cere, iresponsabil iesirea noastra din UE pe tot felul de motive care mai de care mai ridicole, intre ele si inabilitatea noastra de a face fata concurentei de pe piata unica. Si britanicii au vrut sa scape de aceeasi concurenta si uite unde au ajuns!!!

Umilintele la care sunt supusi englezii nu se opresc aici, ele continua. In prezent SINGURA tara care s-a oferit sa semneze tratate comerciale cu Marea Britanie este ISLANDA o natiune de vreo 300.00 de oameni. Nu cred ca exista umulinta mai mare decat asta.
Din pacate dezastrul provocat de brexit in UK nu se va opri aici, Marea Britanie este acum o tara in genunchi si acum inca nu stie cat de ingenuncheata este, insa pe masura ce va trece timpul, britanicii vor realiza exact situatia in care sunt. Cea mai dureroasa trezire la realitate, pentru ei, abia urmeaza.

Pentru noi insa, pentru romani, ce se intampla in Anglia ar trebui sa fie o lectie pe care ar fi bine sa NU o invatam pe pielea nostra. Daca pentru o tara ca Anglia, aceasta lectie e atat de dureroasa, imaginati-va cam ce ar insemna pentru o tara ca Romania!!!
























Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Interesul SUA este sa ramana in Acordul de la Paris

"Iar am avut dreptate" Comunitatea internationala incearca, pana in ultima clipa sa-l convinga pe Trump ca interesele americane sunt cel mai bine servite daca SUA ramane parte a Acordului de Mediu de la Paris Dupa ce Merkel s-a intalnit cu liderul indian care a declarat ca ramane atasat Acordului de la Paris si ca UE este noul lider mondial si dupa ce Donald Tusk a avut un summit cu chinezii care au declarat acelasi lucru, prededintele Comisiei Europene face un ultim apel catre Donald Trump. Juncker tocmai a declarat: "Sunt un suporter al transatlantismului, dar, daca in orele sau zilele urmatoare, presedintele american declara ca se va retrage din acordul de mediu, este de datoria Europei sa spuna ca 'nu merge asa'! NU este vorba doar de viitorul europenilor, inainte de toate, este vorba de viitorul oamenilor de pretutindeni. 83 de tari risca sa dispara de pe harta din cauza ridicarii nivelului apelor daca nu incepem sa ne ocupam de problema ACUM si sa in

Bucuresteni, sa va traiasca viceprimarul!!!

Nu.. nu a dat damblaua in mine si nici n-am luat virusi de pe net. Acesta este un instantaneu cu viitorul vice-primar al capitalei.. Da.. ati citit bine.. viceprimalul Bucurestiului, capitala Romaniei, Europa, Terra anul de gratie 2016!!! Propunerea apartine, evident, lui TARICEANU. Domnul din imagine este finul sau si Calin Popescu Tariceanu negociaza intens pentru a-i asigura un post de viceprimar.  Domnul suprins in posturi atat de inocente in aceasta imagine se numeste Tudy Ionescu.  Ce-l recomanda pentru a conduce destinele capitalei alaturi de celebra, nemaipomenita, educata, detinatarea a milioane de doctorate si mult-experimentata in administratie publica - doamna Gabriela Firea? Vaii see poateeeee???? Cum nu-l stiti pe Tudy???? Incultilor!!!!  Domnul  e celebru si cu un CV de-a dreptul impresionant, a fost amantul Oanei Zavoranu pe cand aceasta era casatorita cu Pepe. Dealtfel imaginea dragalasa de mai sus este parte dintr-un filmulet trimis de vi

REPUBLICA MOLDOVA - o durere de cap de care nu aveam nevoie

E haos peste Prut dar nu e neapărat surprinzător Scurta Istorie si personaje principale: - PLAHOTNIUC este un oligarh dubios cu multiple cetățenii (inclusiv romana si rusa) pe nume diferite (actele românești sunt pe numele Vlad Ulinici). NU are numai multiple cetățenii are și multiple legături dubioase cu Rusia și cu o mulțime de actuali și foști dictatori din fostul spațiu sovietic. Pare o creație a Moscovei scăpata de sub control sau o diva care-și negociază dur alocația de la "sugar-daddy". In Romania, Plahotniuc este legat de PETROM (Dinu Patriciu) și de PSD care îl susține și pe care îl susține (posibil sa aibă și alte legături dar nu le-am găsit) In Moldova, Plahotniuc (cam ca Dragnea în Romania) pune premieri și îi dă jos când aceștia nu îl mai "ascultă" (ex. Filat) In timp, Plahotniuc a reușit sa controleze cam tot spațiul public și o parte din instituțiile de stat. Intre altele, controlează media, DNA-ul, și CCR-ul din Basarabia. Plahotniuc e