Treceți la conținutul principal

Londra vrea sa devina republica si stat independent de Marea Britanie

"Domnule Primar al Londrei, nu doriti sa deveniti presedinte?"


 Mii de londonezi au semnat deja o petitie catre primarul Londrei, Sadiq Khan, cerandu-i acestuia sa declare Londra stat independent si membru al UE.

Capitala Marii Britanii a votat ieri la Referendum. cu o majoritate covarsitoare sa ramana in UE. In urma rezultatului votului, londonezii au initiat o petitie semnata de peste 8000 de persoane in doar cateva ore de la lansare si numarul semnaturilor creste cu mare viteza. In esenta, londonezii ii cer primarului lor sa declare separarea Londrei de Marea Britanie care sa devina oras-stat independent. 

Cu o populatie de peste 9 milioane, Londra ar putea fi un stat cu un numar de cetateni echivalent cu al Suediei sau al Ungariei, mai mare ca Austria sau mai mare decat totalul populatiei din Cipru, Letonia, Estonia, Lituania, Malta, Luxemburg  la un loc, Londra, are, fara discutie capacitatea economica de a deveni un stat de sine statator.

Initiatorul petitiei a scris in preambul "Londra este un oras international si vrem sa ramana in inima Europei" si continua: "Sa fim sinceri, ceilalti (englezi) sunt in dezacord cu noi, deci, in loc de o atitudine pasiv-agresiva si sa votam 'pe invers' la fiecare votare, hai sa 'divortam' oficial si sa ne mutam cu prietenii nostri de pe continent".

Petitia cere explicit primarului recent ales al Londrei - Sadiq Khan sa declare Londra independenta de restul regatului britanic, sa aplice pentru a deveni stat membru al UE, inclusiv al spatiului Schengen. Despre trecerea la euro, autorul spune ca asta "ramane de discutat" (sic!)

In final, petitia propune si o revolutie fundamentala, anume ca Londra sa devina republica. Omul nu mai vrea regina, vrea prededinte :"Domnule Primar Sadiq, n-ai vrea sa devii Presedintele Sadiq? Fa sa se intample!"

S-ar putea ca petitia chiar sa aiba succes la noul primar al Londrei, avand in vedere pozitia exprimata de acesta. Intr-o luare de pozitie, referitor la rezultatul referendumului de ieri, Sadiq Khan a transmis un mesaj clar pro-european catre investitiri si catre locuitorii europeni ai Londrei: " Cred cu tarie ca tarii noastre ii e mai bine in EU si vreau sa sa transmit un mesaj special tuturor celor aproape 1 milion de cetateni europeni locuitori ai Londrei care au un aport urias la prosperitatea orasului nostru: Sunteti bine veniti aici. Apreciem enorm contrinutia voastra si niciun referendum nu va schimba asta" 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Interesul SUA este sa ramana in Acordul de la Paris

"Iar am avut dreptate" Comunitatea internationala incearca, pana in ultima clipa sa-l convinga pe Trump ca interesele americane sunt cel mai bine servite daca SUA ramane parte a Acordului de Mediu de la Paris Dupa ce Merkel s-a intalnit cu liderul indian care a declarat ca ramane atasat Acordului de la Paris si ca UE este noul lider mondial si dupa ce Donald Tusk a avut un summit cu chinezii care au declarat acelasi lucru, prededintele Comisiei Europene face un ultim apel catre Donald Trump. Juncker tocmai a declarat: "Sunt un suporter al transatlantismului, dar, daca in orele sau zilele urmatoare, presedintele american declara ca se va retrage din acordul de mediu, este de datoria Europei sa spuna ca 'nu merge asa'! NU este vorba doar de viitorul europenilor, inainte de toate, este vorba de viitorul oamenilor de pretutindeni. 83 de tari risca sa dispara de pe harta din cauza ridicarii nivelului apelor daca nu incepem sa ne ocupam de problema ACUM si sa in

Bucuresteni, sa va traiasca viceprimarul!!!

Nu.. nu a dat damblaua in mine si nici n-am luat virusi de pe net. Acesta este un instantaneu cu viitorul vice-primar al capitalei.. Da.. ati citit bine.. viceprimalul Bucurestiului, capitala Romaniei, Europa, Terra anul de gratie 2016!!! Propunerea apartine, evident, lui TARICEANU. Domnul din imagine este finul sau si Calin Popescu Tariceanu negociaza intens pentru a-i asigura un post de viceprimar.  Domnul suprins in posturi atat de inocente in aceasta imagine se numeste Tudy Ionescu.  Ce-l recomanda pentru a conduce destinele capitalei alaturi de celebra, nemaipomenita, educata, detinatarea a milioane de doctorate si mult-experimentata in administratie publica - doamna Gabriela Firea? Vaii see poateeeee???? Cum nu-l stiti pe Tudy???? Incultilor!!!!  Domnul  e celebru si cu un CV de-a dreptul impresionant, a fost amantul Oanei Zavoranu pe cand aceasta era casatorita cu Pepe. Dealtfel imaginea dragalasa de mai sus este parte dintr-un filmulet trimis de vi

REPUBLICA MOLDOVA - o durere de cap de care nu aveam nevoie

E haos peste Prut dar nu e neapărat surprinzător Scurta Istorie si personaje principale: - PLAHOTNIUC este un oligarh dubios cu multiple cetățenii (inclusiv romana si rusa) pe nume diferite (actele românești sunt pe numele Vlad Ulinici). NU are numai multiple cetățenii are și multiple legături dubioase cu Rusia și cu o mulțime de actuali și foști dictatori din fostul spațiu sovietic. Pare o creație a Moscovei scăpata de sub control sau o diva care-și negociază dur alocația de la "sugar-daddy". In Romania, Plahotniuc este legat de PETROM (Dinu Patriciu) și de PSD care îl susține și pe care îl susține (posibil sa aibă și alte legături dar nu le-am găsit) In Moldova, Plahotniuc (cam ca Dragnea în Romania) pune premieri și îi dă jos când aceștia nu îl mai "ascultă" (ex. Filat) In timp, Plahotniuc a reușit sa controleze cam tot spațiul public și o parte din instituțiile de stat. Intre altele, controlează media, DNA-ul, și CCR-ul din Basarabia. Plahotniuc e